data Fiction - data du simpelthen læse
< Tilbage

Resumé af Sidste stævnemøde

Kriminalroman fra en by i provinsen
af Jens E.Hansen
1998


Handlingen lader sig ikke referere i kort form, så i stedet dette:

Udadtil er der ikke megen forskel på Vorkøbing og andre små, danske provinsbyer. Og dog.

Ikke alene har man sit eget politi, men der er desværre også mange tegn på, at byen er belemret med en velorganiseret underverden, måske endda med op til flere bagmænd ... og så er der Line, datter af den noble men døvstumme fru Ingelbrecht - for ikke at tale om Lines mange, hemmelige elskere.

Den unge, håbefulde kunstmaler Leif, forbryderspiren Per (kaldet Soldaten), advokat og ejendomshandler Sejrsen (byens magnat par excellence) og hvem ved hvor mange flere, svæver som måner om byens klarest lysende fixstjerne. Den smukke og sexede Line påvirker sine mandlige omgivelser i en så uhyggelig grad, at Vorkøbing rammes af den ene tragiske hændelse efter den anden. Eller skyldes mordene en simpel bandekrig? Eller noget helt tredie?

Politimester Hulsted, tidligere Sjællandsmester i weltervægt, og hans diminutive styrke kæmper en sej kamp for at følge med i de skræmmende begivenheder. Skal det lykkes dem at rede trådene ud selv, uden indblanden fra Rejseholdet? uden at skade byens omdømme?

Vi følger for kortere eller længere tid ad gangen:

Løsladelsen af Soldaten bliver startskuddet til en lavine af forbrydelser, forviklinger, misforståelser, mislykkede planer, bristede forhåbninger, selvsikker grådighed, vaklende egoisme, sladder og mange, mange flere menneskelige (og umenneskelige) handlinger og følelser i den lille, halvtglemte provinsby, beliggende et eller andet sted mellem Næstved og Vordingborg.

Altsammen i løbet af sølle to uger.

Og for en masse mennesker bliver livet ikke det samme bagefter.

Men det kan du læse meget mere om i den fulde tekst

Hent romanen "Sidste stævnemøde"


< Tilbage < Forsiden