data Fiction - data du simpelthen læse

Faglitteratur - af edb-historisk interesse

En gammel pc

En gang i forne tider - dvs i de gode gamle dage omkring 1995 - var det stadigt tilladt at sige, at man vidste noget om DOS (Disc Operation System), altså det grundlæggende styresystem, som på en PC ligger og lurer nedenunder dine - nå ja, dine licenserede!! - smarte programmer.

Det er det ikke mere!

Alligevel tør vi godt lægge netsider til et begynderkursus i DOS og et kursus for de mere avancerede DOS-hajer.

Skulle du af en eller uforståelig grund (dvs til forskel fra stort set alle andre almindelige PC-brugere!) have lyst til at vide lidt mere om det, som i "præ-historisk" tid var grundlaget for din PCs gode helbred og ikke mindst for din forståelse for, hvad der egentlig driver værket, kan du lære meget godt og fornuftigt.

Det kunne jo tænkes, at du fik et lidt andet syn på en PC's virkelige virkemåde, og hvad den egentlig kan bruges til ..?

Om ikke andet kan du åndeløst være vidne til, hvor morsomt Jens E.Hansen kan beskrive noget så tørt og kedeligt som edb-program-afvikling fra DOS' kommandolinie ;-)

Der gælder naturligvis de samme regler for brug af teksterne som for romaner og andre værker udgivet af data Fiction. Se mere om dette på siden Copyright

Hent et DOS-kursus og læs det
Titel   Hent
DOS-kursus 1 For begyndere PDF
DOS-kursus 2 For mere eller mindre erfarne PDF

Hvis du vil hente selve PDF-filen: højreklik på linket og vælg "Gem destination som...
eller vent til hele teksten bliver vist i browser/PDF-læser og gem den på din pc"


Til toppen af siden


data Fiction logo